MŠ a Jesle
ZŠ 1. stupeň
ZŠ 2. stupeň

WONDERLAND ACADEMY

Projekt – CESTOVÁNÍ PO ČESKÉ REPUBLICE

Vážení rodiče,  

ráda bych Vám představila projekt, který bude v tomto roce v naší školce. Projekt je zaměřený především na spolupráci dětí jak s ostatními spolužáky, tak s rodiči.   

Projekt se jmenuje „Cestování po České republice“.  

Ve třídě je vyvěšena mapa České republiky. Na začátku týdne bude v každé třídě vylosováno děťátko, které bude mít za úkol do úterý následujícího týdne přinést fotku, letáček, cestovní známku z oblíbeného místa v ČR/ místa, které navštívilo s rodinou během poslední doby či významného místa v ČR.  

Zároveň by dítě mělo přinést pár informací o daném místě, abychom si společně mohli povědět nejen o vzpomínce, ale také mohli sdílet několik zajímavostí/informací, které se k místu váží.  

V ranním kruhu si poté budeme o místě povídat, zjistíme, zda jsme také na daném místě byli, a podělíme se o zážitky z výletu.  

Nakonec fotku umístíme kdekoli vedle mapy, a provázkem povedeme příčku až do bodu na mapě, kde se místo nachází. Třeba i Vaše rodina získá bezvadný tip na další společný výlet po ČR. 

Tento týden projekt dětem představíme  ve třídách a prvními cestujícími se stanou paní učitelky. V příštím týdnu vylosujeme první šťastlivce, kteří nám budou moci v následujícím týdnu povědět o místě, které navštívili.    

Věříme, že si projekt oblíbíte stejně jako my, a společně s Vámi vytvoříme nové zážitky pro Vaše/naše dětičky.  

Další články

22.-26.7.2024 Drahokamy světa

Když přemýšlíme o drahokamech, můžeme se ptát, odkud pocházejí, jaký je význam jednotlivých drahokamů, jaké mají léčebné využití, a jak se vyrábějí. Tento týden se

Číst více »

WONDERLAND ACADEMY